lördag 28 januari 2012

Snö!

Oh vad Smilla tycker det är roligt att springa i snön! Så skönt att det har kommit lite snö. Allt blir så mycket ljusare och det blir en speciell tystnad ute. Jag tror ni förstår hur jag menar.
Fredagskvällen spenderades hos familjen Klerck. Doris och Smilla tyckte självklart att det var roligt att ses. Pernilla och jag tog en promenad och lät dem springa runt och busa på fältet.
Maja blev kvar hos Pernilla över natten så jag och Elin passade på att ta en promenad i skogen nu på lördagsmorgonen.
Mysigt. Elins kanin fick oxå följa med. Smilla tittade lite konstigt på "molly" och undrade om hon oxå skulle öva inkallning....
Hm ska du oxå träna inkallning...

Ja vi sitter väl snällt här och väntar då...

Snabb inkallning! så härligt när öronen fladdrar i farten!



Nu måste jag bromsa in för nu är jag framme...

Stenar är en favorit att hoppa upp på

Molly ville oxå vara med..


Smilla och Elin, men Smilla har fått syn på en fågel och vill bara hoppa ned..
I helgen jobbar Mattias, idag kommer vi bara ta det lugnt och mysa. I morgon ska vi till Mia (redspot´s) Smillas uppfödare. Doris och familj hänger på. Ska bli kul att träffa Mia, det var så länge sen. Smillas mamma Nynne ska ha valpar så snart får Smilla halvsyskon!

lördag 21 januari 2012

Bruksis

Den här veckan har varit sjukt intensiv. Utbildning med kundservice i Sverige och även en Danmarksresa hann jag med.
Ställde klockan i morse för att hinna gå ut med Smilla innan vi åkte ned till bruksis.
Idag följde Maja och Elin med. Mattias stannande hemma och städade...men innan dess gjorde han varm choklad och smörgås till oss för att ta med. Omtänksam han är min man!!

Elin

Väntan på andra hundar

Försöker gå fot..

Idag var det falukorv med som godis..

Lägg till bildtext
Imorgon blir det en promenad på sörmlandsleden.

söndag 15 januari 2012

Löss och bruksis

Idag har vi varit och gratulerat Mamma som fyller 59 år. Därefter åkte jag till nyköpings brukshundsklubb för möte om hundungdom.
Det kommer dra i gång första helgen i mars. Det kommer bli så kul! Barnen kommer få prova på spår, sök, agility, lydnad mm. Riktigt roligt!!
Ja och sen har vi fått löss!!! Hatar dessa odjur. Fy f´n. Pratade med Majas kompisar och det visade sig att dem oxå hade det. Så nu sitter vi hela familjen med lusmedel i håret..... Hoppas bara att vi får bort dem äckliga djuren.
Barnen med lusmedel i håret

lördag 14 januari 2012

filmen när Smilla spårar

Det gick inte så bra att att lägga upp filmen. Jag var tvungen att göra om den så här kommer den:

Intensiv vecka!

Var i Danmark onsdag-fredag, väldigt givande kurs. Var alldeles slut när jag kom hem igår. Varför är jag så känslig på balansen. Hemsk landning på norrköpings flygplats. Den här gången kräktes jag. Usch!
Smilla blev superglad när jag kom hem. I torsdags natt sov Smilla i sin säng som är i köket. Det brukar hon aldrig göra. Hennes nattplats är nedanför vår säng. Mattias trodde det berodde på att hon saknade mig.... ja man kan ju alltid säga det iallafall. Inatt var allt som vanligt igen. Då sov hon nedanför våran säng. Maja filmade Smilla med min telefon när jag kom hem. Observera att nu hade hon lugnat sig när filmen börjar. Hon blir så glad så hon hoppar på två ben innan hon lugnar ned sig.
Mattias jobbar hela helgen. Jag hade tänkt åka till bruksis idag, men bestämde mig för att vara hemma med Mattias och barnen istället. Vi tog en lång promenad i skogen hela familjen istället.
Jag la ett ett personspår till Smilla i början av promenaden. När vi kom tillbaka så tog hon spåret galant, tror hon tappade spåret endast 1 gång men kom tillbaka i spåret. Jag filmade med iphonen, skakig film eftersom jag går samtidig. Men nedan ser ni hur duktig hon är.



På eftermiddagen ska jag åka och köpa lite nya blommor och lite lördagsgodis till mig och barnen.
Nedanstående bild fick jag som MMS när jag var i Danmark. Smillas sovplats på övervåningen när Mattias tränar på motionscykeln är saccosäcken.
Gos!

I morgon fyller mormor år så då blir det lite kalas och sen så ska jag och Maja på möte på nyköpings brukshundsklubb som ev ska starta upp en hundungdoms grupp. Ska bli spännande att se vad dem säger. Hoppas bara att det inte blir måndagar för då krockar det med Majas dans.

tisdag 10 januari 2012

Bruksis och busiz

I lördags var jag till bruksis i oxelösund. Det var första gången vi skulle ses i träningsgrupperna. Vi var 18 st som kom i lördags. Vi delade upp i mindre delgrupper. 6 ekipage i varje. Det blev så att dem erfarna/instruktörer delade upp sig i varje grupp och gick igenom grunderna. Känns riktigt bra.
Jag och Smilla ska öva in "fot" och öva linförighet. Känns roligt. Jag kommer åka på lördag igen.
På eftermiddagen kom Anders och Tina från Stockholm med familj. Vi möttes på busiz med Elin och Max och Filip.

Jag åker rutchana med Elin

ja det var roligt...

Bästa Elin

Mattias

Smilla trivdes med allt folk

I söndags kom Mamma och Pappa och fika, dem hade med sig semlor! Mums!!
Den här veckan är jag i danmark onsdag till fredag. Och till helgen blir det träning med Smilla. Mattias är ledig i morgon och jobbar kväll på fredag så det löser sig bra med Smilla. Det är tur att han jobbar som han gör. Det är fördelen att jobba inom vården som sjuksköterska.

fredag 6 januari 2012

Sörmlandsleden och träning på bruksis

Idag har det verkligen varit härligt väder ute! Jag passade på att gå en bit på sörmlandsleden med Smilla medans barnen och Mattias var på Rosvalla och åkte skridskor.



Smilla älskar sin julklapp!



Stormen har satt sina spår
Vi var ute i 2 1/2 timme. Vi avslutade med att gå till "bonden" som säljer honung från egen biodling. Jag älskar verligen att ha tillgång till skog och natur och bondgårdar trots att vi endast bor 8 km från stan. Härligt!!
När vi kom hem åt jag lunch och så åkte Smilla och jag till Nyköpings brukshundsklubb och träffade Marita, Pernilla, Angelica och Susanne.
Det gick riktigt bra idag på träningen. Jag har inte lärt mig grunderna ännu på lydnadsklass 1 men vi körde en gemensam platsliggning och övade möten hund mot hund. En riktigt utmaning var att möte Doris...syrran men det gick oxå jätte bra. Övade lite inkallning och sen avslutade vi med gemensamt fika. Mysigt.
I morgon ska jag till oxelösunds brukshundsklubb för första träffen med lydnadsgruppen. Har lite delade känslor gällande denna träningsgrupp men har bestämt mig för att ge det en chans. På eftermiddagen får vi besök från Stockholm, Anders och Tina med familj.

tisdag 3 januari 2012

Nytt år och nya möjligheter!

Ja nu är vi inne i 2012! Undrar vad detta år kommer att erbjuda. Jag ska försöka bli bättre på att se möjligheter än problem.. och tänka mycket positivt!!
Mitt mål i år/sommar är att lära mig och Smilla lydnadsklass 1 samt att träna lite agility. Jag hoppas väldigt mycket på träningsgrupperna. I morgon ska vi träffas och bestämma vilken tid och dag vi ska träna.
Jag har precis kommit hem från brukshundsklubben med Smilla där vi tränade tillsammans med Marita, Susanne och Pernilla samt Angelica.
Smilla ligger så avslappnat när vi fikar i klubblokalen

Platsliggning , enda gången jag fick upp telefonen...
Nyåret var trevligt och mysigt. Smilla reagerade inte på smällarna när vi var inne. När vi tog promenad ute blev hon rädd och ville hem så lite nervös var hon allt.
I söndags var jag och barnen hos Gammelmormor och fika

Maja och Gammelmormor

På kvällen tog Smilla sin chans att ligga på filten i soffan på mina ben. Skönt och mysigt!
I morgon ska jag jobba igen och Mattias är ledig. Vi turas om att vara hemma nu på lovet. Idag var min sista dag. På fredag är det ju röd dag så jag är ledig och då siktar vi på ett träningspass  till.