söndag 30 september 2012

Dålig uppdatering

Denna vecka har jag varit i Danmark. Jag kom hem i torsdags kväll.
Jag tog ett tidigare tåg hem än vad jag brukar så jag var hemma vid 20 tiden. När jag kom hem hade familjen tänt ljus i hela huset och Maja hade bakat små brownies. Saft med sugrör i vinglas.... Så mysigt. Härliga barn jag har ;.)
Bilden är inte den bästa men jag väljer att visa den ändå. Så ni kan få en känsla för hur det såg ut när jag kom hem.
I fredags kväll var jag och Mattias på Bio. Barnen var hos mormor och morfar och åt fredagsmat och myste. Vi såg hypnositören. Den var helt klart sevärd. Huvudrollen hade Mikael Persbrandt och Lena Olin. Jag har läst boken och den var faktiskt bättre.
Idag har jag varit på Nyköpings brukshundsklubb på öppet hus. Där visade dem upp sig i skydd, lydnad, sök, spår, agility och rallylydnad. Polisen var däroch visade upp sig med en tjänstehund. Jag och Pernilla tillbringade i stort sett hela dagen på bruksis. När vi var där såg vi en annan Welsh, vi kommenterade att den såg så fin ut och att den kände igen Smilla och Doris, Vi trodde det var för att dem är samma ras. Men när han kom fram visade det sig att det var Svante! Svantes matte och husse var bortresta så han var där med en bekant som var hundvakt..

Doris gäspar

Doris ser helt förälskad ut i Svante!


I morgon är det rallylydnad igen :-)
Kul!

måndag 24 september 2012

Måndag-Rallylydnad

Shit vad bra det gick ikväll.
Jag och gänget som går kursen funderar på att anmäla oss till vår första tävling den 21/10. Ja vi får se om vi vågar ta steget.
Jag åkte hem lite tidigare idag eftersom jag kommer vara borta tisdag-torsdag kväll. I morgon ska jag till Linköping på föreläsning på kvällen och på onsdag åker jag till Danmark och kommer hem torsdag kväll. Så jag ville hem och vara lite med barnen.
Här kommer dagens film.

Den här gången tycker jag att det gick bra. Jag fick nedslag på att jag hade för långt avsttånd från några skyltar.Sen tog jag en skylt på fel sida... så jag fick 80 poäng av 100!

söndag 23 september 2012

Söndag

Började dagen med att möta en älg... Jag såg den gå över stigen och in i skogen åt det hållet vi skulle gå. Jag kopplade Smilla men sen tänkte jag, nej jag släpper henne och ser vad hon gör.
När jag kopplat loss henne började hon vädra direkt Man ser på hela henne att det är vilt i närheten. Hon liksom spänner hela kroppen och svansen står rakt upp och nosen vädrar. Lyfter ena tassen..Sen stack hon in i skogen. Jag gick en bit och sen visslade. Döm om min förvåning!!! Jag såg henne vända i skogen och komma till mig! Helt sjukt!! Kom av mig helt. Berömde henne massor.
Sen springer älgen vid sidan av oss längre in i skogen en bra bit. Smilla vädrar för fullt men håller sig till mig.
Blev riktigt stolt!
När vi kom hem åt vi frukost och sen ladda jag för en löptur. Idag gick det lite bättre. Skönt!
På eftermiddagen åkte vi till Smillas uppfödare Mia på redspot´s. Där träffade vi Smillas mamma Nynne.
Så go och fin hon är!  Alla bilderna nedan är på Nynne.







Alltid lika trevligt att vara hos Mia och prata hund.

lördag 22 september 2012

Lördag

Veckorna går så sjukt fort.
I måndags var det rallylydnad. Riktigt kul! När jag och Smilla gick banan första gången gjorde hon det klockrent. Så häftig känsla när man har den kontakten som vi hade då.
När alla hade gått banan tänkte jag att jag skulle prova igen. Då gick det inte alls bra. Hon hade nosen i backen mer eller mindre hela tiden, eller så var det något annat som var intressant. Angelica filmade andra gången. Så synd att jag inte gjorde det första gången.
Men här har ni filmen...
Jag kan säga att hon kan så mycket bättre. Roligt är det när vi får till det.
Maja har helt gått in i att spela gitarr och sjunga. I veckan har hon spelat gitarr efter skolan och repat.
Den här veckan har jag fyllt år. När jag kom in med Smilla på morgonpromenaden vid 6.30 hade familjen tänt alla ljus i hela huset och dukat upp med lyx frukost. Bravo juice och goda flingor. Fina blommor fick jag.
Blev tårögd. Sånt uppskattar jag.
När jag skulle åka till jobbet så tog Maja fram jordgubbar och mineralvatten som jag skulle ta med mig till jobbet. Gull ungar!
lyx på jobbet!
I dag lördag var Mattias med Elin på madagaskar och jag fick några timmar för mig själv på stan. Jag shoppade loss! Nu har jag lite kläder igen. Mest svart... som vanligt.
När vi åkte in till stan fick Smilla mumsa på ett märgben.
Kvällens middag bestod av Jamie Olivers pasta med squash, bacon, champinjoner, grädde med vitlök och parmesan ost. Mums!
Ikväll blir det soffhäng och titta på fridlyst. Ett program som hela familjen gillar med Mattias Klum.

Trevlig lördag kväll!

söndag 16 september 2012

Söndag kväll

Är nöjd med min dag. Jag tog mig ut i spåret. Vi gjorde samma sak som igår. Cyklade upp och sprang 5:an. Idag kändes det bättre. Sprang 1 minut fortare än i går samt att jag inte kände mig lika stel i kroppen som igår. Mattias cyklade mountainbike i spåret och Smilla sprang som en tok. När vi möter folk i spåret ropar Mattias in henne och travar så fint bredvid honom på cykeln förbi dem vi möter. Blir så stolt att hon är så duktigt på det.
På eftermiddagen åkte vi in och fikade hos Pernilla. Så då fick Smilla busa med Doris, Smilla var så trött efter våran tur i skogen att hon sov i Doris korg mer eller mindre hela tiden vi var där.




Doris

Doris

Doris

En trött Smilla efter dagens aktiviteter.
Något annat som är riktigt roligt är att jag har anmält mig och smilla på sökläger!Personsök, mars nästa år. Ska bli så roligt!!
http://dailydog.se/empty_30.html
Det som är kul är att Marita som har en wheaten terrier ska gå den oxå. Vi har gått lite olika kurser ihop så det ska bli roligt.
Kursen är fredag kväll till söndag. Så vi kommer bo på ett vandrarhem på lördagnatten. Och så blir det middag hos kursledarna på kvällen med massor av hundprat och titta på filmerna som spelats in under kursen. Ska bli väldigt roligt.
Klockan 19 ikväll fick jag värsta rycket!!! Tvättade alla fönstren på nedervåningen. Grymt!
Klappar mig själv på axeln....

Vad har denna dag att erbjuda?

Har sovit så sjukt illa! Vaknat säkert 5-6 gånger. Har drömt att jag och Mattias skulle skiljas och varje gång jag somnade om kom jag in i drömmen igen... Ingen skön känsla att vakna med nu på morgonen.
Gick upp vid 8 tiden och drack ett stort glas oboy... sista dagarna har jag känt att mitt låga blodtryck och lågt blodsocker. Blir lätt yr och illamående. Det blir lätt att jag drar paraleller med händelsen i Danmark för två veckor sen då jag svimmade och fick åka ambulans till sjukhuset. Alla prover var bra men jag hade ätit dåligt hela dagen och det var så varmt på restaurangen på kvällen där jag tuppade av.
Oboyen kickade igång mig... så jag och Smilla gick ut i skogen och njöt av tystnaden och friska luften.

I eftermiddag ska vi åka til Pernilla och fika. Nu försöker jag peppa mig själv att ta en tur i spåret... finns inga genvägar!

lördag 15 september 2012

Helg!

Skönt att få vakna av sig själv. Strålande sol och frisk luft på morgonpromenaden.
När vi kom hem åt jag gröt frukost. Laddade för att springa.
Jag, Mattias och Smilla cyklade upp till spåret. Smilla var hur taggad som helst.

Kom igen matte nu åker vi!
Mattias cyklade med sin mountainbike bakom mig i spåret. Smilla skötte sig utmärkt! Vi gick morgonpromenaden i skogen ca 3 km och efter 1 timme cyklade vi upp till IP och sprang 5 km, Upp till IP är det 2 km. Så jag kan säga att jag hade en trött och nöjd Smilla efteråt.
Ja hur gick det då??? alltså för mig... USEL kondis och då menar jag USEL. Hur kan jag tappa så mycket flås på 3 veckor!!
Det bästa är att jag kände inget i benhinnan! Så inläggen fungerar.
Hoppas att jag inte har allt för ont i kroppen i morgon för då kör vi ett pass igen.
När vi kom hem gjorde jag två tacopajer. En fryste jag in och en åt vi ikväll. Fick lite inspiration av Pernilla som kört gärnet idag. Jag fortsatte med att rensa garderoben och plockade undan alla sommarkläder. Inser att jag har bara svarta kläder.... och nästan inga kläder kvar...
Efter det åkte vi in till stan och handlade och stannade på godisbron.
Ikväll har jag registrerat mig på Linas matkasse. Så nu ska vi testa det och se vad vi tycker om den maten. Det känns som om vi har tappat all inspiration till mat så vi får väl se om detta kan vara något för oss. Vi börjar V41 för V40 är jag i Danmark.

torsdag 13 september 2012

Torsdag

Måste verkligen skärpa mig. Är så trött på morgonen så jag har inte cyklat en dag till jobbet. Det blir som en ond cirkeln. Tränar jag inte så blir jag trött och när jag är trött så orkar jag inte träna...
Rallylydnaden i måndags var riktigt rolig. Vi fick göra egna banor. Kul!
Nu har jag skrivit ut skyltarna från nätet.
Idag har jag använt laminerings maskinen på jobbet. Vilken grej!
Sen klippte jag ut skyltarna i CD format. Detta blev resultatet:


Så nu ska jag bara köpa några koner sen kan jag göra egna banor hemma.
Bra va?


söndag 9 september 2012

Helgen

I lördags var vi i Eskilsktuna hela dagen. Fotboll och åter fotboll.
Smilla är ju med på varje match. En trogen Tun supporter.
Så här såg det ut i lördags:
I veckan som har varit har jag varit i Danmark och jobbat två dager.
Fick träffa Flemmings lilla Bella som är en blandning av Dalmatiner och Jaktlabrador.

Idag har jag varit ute och sprungit för första gången på 3 veckor. Inläggen har gjort underverk!! Kände inte något i vänster benhinna. Jag ska tillbaka till sjukgymnasten på fredag så jag måste ut och springa en gång till denna vecka för att se så det verkligen stämmer. Känns i allafall hoppfullt förutom att jag har usel kondis! Det är verkligen färskvara.
Sitter nu i soffan och slötittar på TV. Idag har jag sprungit 5 km och gått 12 km.... det känns kan jag säga.
Tog några kort på vår promenad vid fada.
















I morgon är det Rallylydnad igen. Förra måndagen gick bra, men Smilla var lite trött då hon sprungit bredvid Mattias och cykeln i spåret. Vi hoppas på en bra kväll i morgon. Jag tror vi kommer få göra egna banor i morgon. Kul!

söndag 2 september 2012

Söndag

Ställde klockan i morse för att hinna gå morgonrundan i skogen med Smilla innan samlingen på TUN. Så mycket hundar som jag mötte idag har jag inte gjort på länge. Det märktes att det var pensionärernas tid. Vi mötte Olle med Ara, Lasse med Bella. Börje med Douglas+ två hundar till som jag inte vet vad dem heter.



Smilla och Douglas
Tyvärr tog batteriet slut så jag fick inte med dem andra på bilden.

Vi åkte hem och åt frukost och sen upp till Tun. Smilla var med i köket. Douglas brukar vara med Börje i klubblokalen på dagarna så det är inget problem att ha Smilla med i klubbstugan.
Snacka om cool hund! Hon lägger sig med nosen i backen och bryr sig inte när det kommer in folk i lokalen.
Hennes lynne är helt fantastiskt. Det märks att hon är trygg. Hon lägger sig ned och slappnar av trots att det är mycket runt omkring henne.
Laddat upp med Kaffe och fika bröd samt varmkorv




Mormor och Morfar i bakgrunden.
Elin följde med Mormor och Morfar hem en sväng. Jag hämtade upp henne när jag var inne och handla.
I morgon åker Maja till Sävo och ska vara borta över natten med klassen. Så det var bara att baka igen... den här gången till övernattningen på Sävo. Elin provade kläder som hon ska ha på skolkortet. På tisdag är det fotografering.
Tydligen blir det denna klädsel.